skip to Main Content

Chroom 6 herkennen

Chroom-6 is een schadelijke stof die vaak voorkomt in oudere verf, coatings en metalen oppervlakken. Het herkennen van chroom-6 is niet altijd eenvoudig, omdat het visueel vaak niet te onderscheiden is van andere soorten chroom, verf, of coatings. Er zijn echter specifieke situaties waarin chroom-6 aanwezig kan zijn:

  • Metalen onderdelen: Chroom-6 werd veel gebruikt voor het beschermen van metalen tegen roest. Denk hierbij aan: balkonhekken, trapleuningen, blusleidingen, bellentableau ’s, gasleidingen, verwarmingstoestellen/ radiatoren etc.
  • Oude verf en coatings: Vooral in industriële of militaire gebouwen kan chroom-6 aanwezig zijn in verf en coatings.
  • Houten kozijnen: steeds vaker worden chroom-6 houdende conservingslagen ook op houten kozijnen aangetroffen.
  • Bepaalde houtconserveringsmiddelen: Chroom-6 werd ook gebruikt om hout te beschermen, bijvoorbeeld in schuttingen of buitenconstructies.

Waarom het herkennen van chroom 6 belangrijk Is

Chroom-6 is extreem gevaarlijk bij inhalatie of huidcontact en kan leiden tot ernstige gezondheidsproblemen zoals kanker en ademhalingsaandoeningen. Vroegtijdig herkennen van chroom 6 en verwijderen is van cruciaal belang om verdere verspreiding en blootstelling te voorkomen. Onderzoek uitvoeren is een wettelijke verplichting bij sloop-, renovatie- of schilderwerkzaamheden, waarbij het risico bestaat dat chroom-6 vrijkomt in de lucht.

Plekken waar chroom 6 voorkomt:

Op balkonhekken

chroom-6 aanwezig op monumentale balkonhekken

Op bruggen

Chroom-6 op bruggen

Professionele chroom 6 tests

Het herkennen van chroom-6 vereist specialistische tests. Er zijn verschillende methoden om chroom-6 nauwkeurig vast te stellen. Een chroom-6 onderzoek wordt door Van Santen Projecten uitgevoerd conform onze unieke analysemethode. Neem contact op voor meer informatie, onze methode is de meest betrouwbare en goedkoopste methode gebleken.

Laat het Chroom 6 herkennen over aan de experts

Bij Van Santen Projecten beschikken we over de kennis, ervaring en apparatuur om snel en nauwkeurig chroom-6 te identificeren. Met onze zorgvuldige aanpak zorgen we ervoor dat potentiële risico’s vroegtijdig worden ontdekt en gepaste maatregelen worden genomen.

Wilt u weten of chroom-6 aanwezig is in uw gebouw of object? Neem dan vandaag nog contact met ons op voor een grondige inspectie en deskundig advies.

Van Santen Advies

Staalweg 44
2612 KK Delft

015-2061300
info@vs-advies.nl

Chroom 6 onderzoek & sanering

Chroom 6 onderzoek en chroom 6 sanering voeren wij uit in heel Nederland

Back To Top